Skydda dina kissar mot mygg i vår/sommar

Något som folk ofta glömmer när det kommer till att en katts säkerhet och välmående är att de löper lika stor risk som människor från att attackeras av mygg, insekter och diverse andra småkryp. Vem har inte flera skräckhistorier som involverar t.ex. fästingar och liknande blodsugare som ständigt sitter fast i pälsen på ens kisse när den kommer in från en tuff dags lek och stoj utomhus? Ibland kan det till och med ske att katter drabbas av fästingangrepp fastän de varit duktiga och bara slagit sig till ro vid fönsterkarmen en varm sommardag i stugan.

Det är ett irriterande faktum och en del av livet att ens katter – speciellt de som är utekatter – nån gång får erfara den olustiga äran att agera värd för en irriterande fästing, men det kan förhindras av oss ägare till viss mån. Ibland är det så enkelt som att installera ett myggnät i fönster och andra öppningar i huset. På så vis slipper man oroa sig för att det kanske kommer in flygfän som suger blod och som kanske i sin tur även smittar eller försvagar ens kisse.

Investera därför i väldigt enkla medel och gör ditt bästa för att skydda din katt! Man får aldrig glömma av att det alltid finns förbättringsområden som matte/husse, och att skydda katter från insekter och småkryp är – faktiskt – en ganska förbisedd åtgärd.