Skydda era katter!

Som kattägare blir det en slags andra natur att ta hand om ens kisse. De är ändå en del av familjen som behöver lite mer hjälp än en själv, och de är menade att stanna i familjen i 15-20 år också. Det finns så mycket man kan skydda dem mot, men så länge man matar dem, ger dem ett tryggt ställe att sova och ta det lugnt på, och låter dem få göra sitt så har man gjort grovjobbet som kattägare. Det är oftast inte svårare än så, även om vi kattrådgivare vill få det att låta som det.

Men jag tycker ändå det är viktigt att trycka på att det är värt att titta på inredningen och se om det finns saker som kan åtgärdas för att katten ska ha ett ännu tryggare hem – hemmet innehåller nämligen faror som man kanske inte tänker på. Som en regel bör man kika efter sådant som normalt barnsäkras (vilket gör att vi återkommer till tanken att katter är ständiga barn som man tar hand om), men – som den här artikeln från Aftonbladet visar – så kan det också vara värt att säkra lamporna.

Har du en plafond likt den som det skrivs om i artikeln så rekommenderar vi på Rexcat snarare att du går in på ljustemas hemsida och kikar på deras plafonder, då vi kan garantera personligen att de uppfyller våra – och våra katters – krav på en “kattsäker” lampa.

Utöver det så är det bara att ha ett sunt förnuft, och snälla – om katten blir skadad, ta den inte till veterinären för avlivning det första ni gör. Ta hand om dem. Se dem på riktigt som en del i familjen.