Den bästa maten för katten

När du tycker om ditt husdjur, oavsett om detta är en hund, katt eller en akvariefisk så kommer du att kunna visa detta på många olika sätt. Här handlar det ju om att vara den som bryr sig om dem. Detta gör du då genom att kela eller prata med dem i den mån som detta är möjligt. Du leker också med dem och håller rent och snyggt omkring dem. Är det sedan så att du har en katt eller hund så kommer du i vissa fall få tvätta även din katt. Nu ska katter inte tvättas för mycket med schampo och vatten. Av den anledningen finns det då många torrprodukter för detta. Något som det också finns torrprodukter till är den mat du ger din katt. Här handlar det då om att ge det bästa tänkbara till det djur du älskar.

Några bra fabrikat gällande kattmat

När du ska välja bland all den kattmat du finner i butiken, så kommer det bästa och mest nyttiga samt minst skadliga valet vara torrfoder till katten. Här är det likadant om du är hundägare. Torrfoder är liksom det som är utformat efter djurens behov och vad de tål att äta. Nedan finner du några av de bästa valen på marknaden.

  • Royal Canin: Här har du ett välkänt och godkänt torrfoder till katten som har spritts sig över hela världen. Royal Canin är ett specialtillverkat foder som funnits sedan 1967 och skapades av den franska veterinären Jean Cathary.
  • Arion: Detta är också ett välkänt fabrikat av både katt- och hundmat som har funnits i över 30 år. Här testats alla produkter noga innan de saluförs, så att inget ges åt slumpen som kan medföra risker för din katt.
  • IAMS: Denna producent och tillverkare av kattmat är den äldsta av de som nämns här. Detta företag grundades i Ohio, USA redan 1946. Att det överlevt så länge säger allt. Helt enkelt en tillverkare av torrfoder till din katt som du verkligen kan sätta din tillit till.

Varför du inte ska ge katten för mycket mjölk

Nu finns det ju många som vill vara snälla och tror på allt de hört om lantkatterna som drack mera mjölk än vatten. Ja, detta säger ju historien. Verkligheten är en helt annan. Du ska helt enkelt inte ge din katt för mycket mjölk. Detta är något som är direkt skadligt för kattens njurar. Här är du den som serverar det fina exklusiva torrfoder du köper till din katt tillsammans med vatten. Då är du den som verkligen tar hand om din katt på bästa sätt.