Barn och djur

Barn älskar djur! Djur älskar också barn. Barn som växer upp i hem som har hund eller katt utvecklar bättre emotionell intelligens. De blir helt enkelt bättre på att förstå och relatera till andra människor (och djur). Något som också hjälper barn att utvecklas till ansvarstagande och sympatiska människor är musik. Barn som får utforska och lära sig leka med musik och toner har visat sig få mycket bättre kognitiva förmågor än barn som inte kommer i kontakt med musik när de är små.

Kanske är det därför som så många barnvisor förenar djur och sång. Det finns oändligt med exempel. Lille katt, bä bä vita lamm, björnen sover, små grodorna eller ekorren satt i granen är bara ett fåtal av de som finns. Det betyder såklart inte att man ska tvinga på barnet varken djur eller musik. Men att ge barnet chansen att prova verkar vara väldigt viktigt. Många har antagligen blivit blyga eller inbundna av att i skolan tvingas sjunga. Tänk om barnen istället kunde få ett fritt förhållningssätt till musik? Musik ska ju trots allt vara en källa till glädje och något man kan syssla med utan att känna prestationskrav.

Får vi bestämma så skulle alla barn få möjligheten att prova på. Utan tvång men med massa glädje! Ett bra, första steg kan vara denna xylofonen i kattform från Lajbanssons Leksaker online.